Het Geelse stadsbestuur brengt een overzichtelijke papieren seniorengids uit die moet bijdragen tot het informeren van de senioren. De gids is een handig bewaarboekje dat informatie en contactgegevens bevat van hulp- en dienstverlenende organisaties.

De gids telt veertig pagina’s en werd gerealiseerd in A4-formaat. Met een lay-out en kleurkeuze die aanleunen bij het stadsmagazine InfoGeel wordt de herkenbaarheid voor de gebruiker verhoogd.
 
In Geel is er een groot aanbod aan diensten en organisaties die zich richten naar senioren. Juiste informatie verkrijgen is niet altijd vanzelfsprekend, zeker niet in een maatschappij waar informatie steeds meer in digitale vorm wordt aangeboden. De onbekendheid met dit nieuwe medium kan de toegang tot informatie beperken.
 
De nieuwe gids wil een leiddraad zijn in alles wat een meerwaarde kan bieden in het leven en welzijn van de Geelse senioren. De brochure biedt een overzicht van de belangrijkste diensten, organisaties en verenigingen en is in dat opzicht een eerste opstapje. Via de vele contactgegevens vind je snel de juiste dienst voor informatie op maat.
 
De gids is logisch opgebouwd rond tien thema’s: dienstverlening en hulpverlening, inkomen, wonen, veiligheid, mobiliteit, vrije tijd en ontspanning, vrijwilligerswerk, inspraak en participatie, levenseinde, nuttige adressen en telefoonnummers. De Geelse seniorengids kan je gratis afhalen bij dienstencentrum Luysterbos, J.B. Stessenstraat 69 of op het stadhuis, Werft 20. Je kan de brochure ook telefonisch aanvragen bij de seniorenconsulente via 014 56 71 31.